La sala

Pun pariu ca 90% din oamenii care inteleg cuvantul „blog” au cochetat cu ideea de a merge la sala macar o data in viata. Ca sa va scutesc de un efort intelectual masiv, osa va povestesc eu cum sta treaba. Fauna de sala e la fel de interesanta ca pinguinii din Galapagos de exemplu. Ani de zile de Discovery ma-au ajutat sa descopar cateva specii si specimene interesante;
Asadar, la sala, sunt 3 categorii mari:
mutantii, incepatorii indrazneti si blazatii.
Mutantii sunt aia. Ii stiti, pentru ca ii vedeti si pe strada: Imbracati in maieu, sau tricouri mulate, sunt plini de muschi si de ei. In marea majoritate sunt fie traineri, fie oameni care nu au o viata a lor. Isi masoara succesul in viata dupa numarul de impingeri la piept cu 100 de kile
Incepatorii indrazneti, desi e o specie ca atare, e alcatuita din specimene diferite. Avem pusti care cred ca 1 kil de masa musculara in plus inseamna 10% mai mult sanse de agatat la mare sau la club. De obicei evolueaza in mutanti
Avem „corporatisti” (oameni cu salariu adica) pe care cineva i-a pacalit ca sportul e bun pentru sanatate. Astia de obicei au burta si trainer personal. Unii dintre ei vor reusi… ceva. Ceilalti vor renunta sau se vor transofrma in ….
Blazati. Astia sunt aia ca mine. Merg la sala si din obisnuinta (pe vremuri erau niste incepatori indrazneti), dar sunt constienti ca s-au nascut talent si au murit speranta. Ne vezi pedaland plictisiti, impingand cu mare greutate vreo douaj’ de kile, in general pierzand timpul. Nu au nevoie de antrenor, pentru ca, nu uitati, au avut candva, si oricum toate aparatele seamana intre ele.
La sala cele mai interesante legi ale lui Murphy se aplica perfect. De exemplu, intotdeauna singurele dulapuri unde deja sunt unii care se schimba sunt exact alea din stanga si din dreapta ta. Restul e pustiu, da’ tocmai aia au terminat de facut sport si acu isi schimba sosetele intinsi pe toata banca. Porma, cand termini de facut ce bruma ai facut, vestiarul e pustiu. Normal, pentru ca toata lumea e la dus, unde tu nu ai loc. Si, colac peste pupaza, cand iesi de la dus (chiar si cand intri) dai invariabil de cate un mutant in curu’ gol care se admira in oglinda. Azi de exemplu era un pitic (cred ca avea 1.50) foarte mandru de el. Sigur, frustrat ca ii trebuia un scaunel ca sa se poata vedea calumea.
Phiii, despre cum e la piscina va zic alta data

5 Comments


  1. Sa nu uitam categoria Majorete: doamne/domnisoare aranjate, bronzate natural sau artificial, imbracate mulat si cool, cu branduri celebre la vedere, proaspat fardate in vestiar, care chiuie in extaz "yeaaah" cand antrenorul de spinning da muzica la maxim si zbiara "haaaideeee!" la trupa de invatacei transpirati.

  2. A merge la sala (sic! stricto sensu) nu reprezinta doar o simpla activitate fizico-sociala. Ai extraordinarul prilej de a te afla in mijlocul unui proces de evolutie antropomorfica, de tip darwinist, chiar sub ochii tai impaienjeniti de transpiratia fruntii.

  3. Ma intreb unde am fi putut s-o incadram intre mutanti, blazati, incepatori indrazneti si majorete pe o doamna care pe vremuri ridica 50 kg de la piept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *