o noua rubrica

intrucat sunt in forma azi, m-am hotarat sa deschid o noua rubrica:
History for dummies, in care voi trata pe intelesul tuturor subiecte de mare interes din istoria mondiala, de exemplu cine erau burii si ce voiau ei (si cum a ajuns peluza de pe Anfield sa se numeasca The Kop), de ce touareg nu este (doar) o masina, de ce austriecii sunt cei mai prosti dintre nemti, si asa mai departe.
Subiectele sunt alese la cererea publicului larg (5 cititori fideli) si evident vor avea ca baza articolele din wikipedia (pentru ca voua va e lene sa cititi) si ce imi mai amintesc eu de cand eram clasa a 5-a A.

9 Comments


  1. unul din cei 5 cititori fideli( care la o numaratoare mai anterioara s-au dovedit 8 parca) asteapta cu viu interes primul subiect. Si asta nu doar ca astazi are o zi mai lejera la birou 🙂
    Juma'de marinar…pana imi trece lenea sa scriu si URL..

  2. Eu propun si urmatoarele subiecte: cum i-au cucerit dacii pe romani (asa cum povesteai tu recent) si ungurii pe austrieci (asa cum povestesc primii:). Si astept cu interes aproape comparabil si rubrica de geografie!

  3. @ andra: nu prea as scrie SF, asa ca momentan nu ma ocup de french military victories si de cuceririle unguresti. dar despre povestea cu dacii si romanii, chiar daca e o fabulatie, tot o sa scriu, ca e de neinteles

  4. despre razboaiele punice doar pentru avansati.
    mi-e ca astai care cred ca touraegu e o masina o sa creada ca razboaiele punice sunt intre oameni si niste pantere mai ciudate, de la zice "pune". Mai ales ca am si avut candva niste pantofi de sport care se numeau "puna" si aveau un fel de pantera desenata pe ei. Am avut si "PLIMA" de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *