romanii au talent, dar n-au discernamant, scoala si latele…

Asadar, prima editie a show-ului de succes mondial a ramas in urma. Avem un premiant si multi castigatori. Totul este minunat si pentru detalii puteti consulta ziarele Libertatea, Cancan si cine si-o mai bate capul de-acum inainte cu informatii despre finalisti.
Problema insa, e in alta parte. De fapt, sunt mai multe, si o sa le iau pe rand:
Am avut un show unde era (teoretic) vorba despre talent. Dupa parerea mea talentul este ceea ce se intampla atunci cand ai (de exemplu) o minge in casa si reusesti sa o tii pe cap in timp ce mananci. Daca la chestia asta aduagi si MUNCA te transformi in Ronaldinio si joci la Milan. Din acest motiv, macar 3/4 din concurenti n-aveau ce sa caute acolo (mai ales aia cu dansurile) pentru ca la ei era vorba despre putin talent si multa munca. Adica, ei venisera la show ca niste Ronaldinio gata ratati
In al doilea rand, mi se pare total incorect ca la un astfel de show sa aiba voie sa se produca cei care canta… Pentru astea exista alte concursuri – gen „X-Factor”. Pai, vine saracul baiatul ala care este barman (sau fata de la circ, sau aia de la bara) si face un show la preselectie. Trece in faza urmatoare unde lumea (nu juriul, care stie despre ce e vorba, ci bizonul care voteaza) asteapta de la el alt show. PE urma, ajunge in finala unde iar se asteapta altceva. Pai de unde frate? ca pentru asta e nevoie de luni intregi de exercitiu… In timp ce grasele alea (sau ciudatul de sopran) trec de la Gloria Gaynor la Aretha Franklin si gata.
In al treilea rand, votul public mi se pare o tampenie (inclusiv la politica). Ca deobicei, romanul voteaza cazul, nu prestatia. Evident, cu exceptia alegerilor politice, cand face exact ep dos.
In ne-ultimul rand, nu inteleg de ce au primit profesionisti (circarii, barmanul, etc).
Si, un ultimul dar nu cel mai din urma rand, faptul ca acei oameni (unii dintre ei) nu au fost descoperiti pana acum e un esec al scolii si al societatii minunate in care traim. O scoala in care profesorii fac strungari din oamenii care ar putea canta mai bine ca Frankk Sinatra. OK, nu la New York, dar macar sambata intr-un club.

2 Comments


  1. Imi place formatul pentru ca descoperi ciudatii de langa tine, ma refer la cei cu aptitudini iesite din cotidian, dar curajosi in a arata lumii intregi ce pot sa faca la adapostul odaii in care dorm.
    Pentru inedit ar trebui interzise talentele banale: cantat, dansat etc.
    Poporul vrea freaky show! Hai la Colosseum!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *